Sfaturi pentru o buna organizare

1. Rezolva intai sarcina cea mai grea. (Restul zilei ti se va parea mult mai usor. In plus, vei continua cu satisfactia ca ai muncit bine de dimineata)

2. Portioneaza sarcinile (cu pasi mici se poate rezolva orice. Daca iti gandesti treburile numai in ansamblu s-ar putea sa te sperie si sa incerci sa le tergiversezi cat mai mult)

3. Planuieste fiecare zi (cu creionul pe hartie e cel mai usor. O data ce ai terminat de facut ceva, taie si treci mai departe. Asa n-o sa mai ai, la sfarsitul zilei, impresia ca a trecut timpul si nu ai facut nimic.)

4. Aplica regula 20/80 in tot ceea ce faci. (20% din actiunile tale sunt responsabile de 80% din rezultatele pe care le ai. Abia dupa ce le-ai facut pe acelea treci la cele mai putin importante)

5. Stabileste-ti prioritatile. (Nu te apuca intai de lucrurile mai usoare. Cand vei ajunge la cele importante si dificile deja vei fi obosit…)

6. Tine seama de consecinte (Gandeste mereu in perspectiva. Consumam o multime de timp pe activitati repetitive care nu au nici un efect, nici macar acela de a ne relaxa….)

7. Acorda exculsivitate fiecarei sarcini. (Multitaskingul e cool, dar ingreuneaza concentrarea. In plus, de fiecare data cand te intorci la ceea ce faceai inainte pierzi timp ca sa-ti aduci aminte unde ai ramas… )

8. Afla ce te impiedica sa lucrezi bine. (Nu ocoli lucrurile pe care nu le stii sau la care ai dificultati. Mai devreme sau mai tarziu se razbuna 😉 incearca sa studiezi domeniul si sa te perfectionezi)

9. Asuma-ti responsabilitatea pentru ceea ce faci (daca o faci pentru altii vei lucra incet si prost. Daca lucrezi pentru satisfactia ta vei da randamentul maxim)

10. Mobilizeaza-te si treci la fapte!!! Nici o problema nu se rezolva daca pierzi timp uitandu-te la ea. Solutiile vin pe masura ce incepi sa lucrezi.

Adaptate din Incepe cu ce nu-ti place, Brian Tracy

Reclame
Published in: on Aprilie 21, 2011 at 14:38  Comments (4)  

The URI to TrackBack this entry is: https://llollitta.wordpress.com/2011/04/21/sfaturi-pentru-o-buna-organizare/trackback/

RSS feed for comments on this post.

4 comentariiLasă un comentariu

  1. M-am temut o viaţa de om că, prin îmbătrânire,o s-o iau razna şi, prin definiţie,mă apuc de dat sfaturi.Probabil că n-am învăţat prea multe de n-am căzut în păcat! Mă mulţumeam cu Seneca.Acum şi cu tine!
    Zicea un om mare ca cel mai uşor e să dai sfaturi altora.Şi nici nu pierzi mare lucru.(M-am facut că nu văd cuvântul-cheie ADAPTARE).Ce antipatic!Te îmbrăţişez.

  2. cand gasesc sfaturi care mi se par bune le dau si eu mai departe, ce sa fac? Ma gandesc mereu ca daca m-au ajutat pe mine poate mai sunt si altii carora le-ar putea servi. Si poate n-au reusit sa gaseasca prin preajma cartea potrivita
    Sarbatori frumoase si cu soare sa aveti 🙂

  3. […] Isis, Janie, Just Elza, Gia Păpădia, Ily, Fugaro, Gabi a lu’ Ursu blog, Ilinca Bernea, Luisa, Lollitta, Maria, Marius Ştefan Aldea, Maskirovka, Melicovici, Metafizicx, Mircea Bebeul, Micael Nicolas, […]

  4. […] Isis, Janie, Just Elza, Gia Păpădia, Ily, Fugaro, Gabi a lu’ Ursu blog, Ilinca Bernea, Luisa, Lollitta, Maria, Marius Ştefan Aldea, Maskirovka, Melicovici, Metafizicx, Mircea Bebeul, Micael Nicolas, […]


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s