M-am hotarat sa devin prost

„Creştinii au mare noroc că sînt de foarte tineri puşi în gardă împotriva riscului inteligenţei; ei vor şti, toată viaţa, să se ferească de ea. Fericiţi cei săraci cu duhul.”

„Dacă natura n-ar fi mutilat pe nimeni, dacă tiparul ar fi fost de fiecare dată fără cusur, omenirea ar fi rămas o specie de proto-hominizi, fericită, fără nici o intenţie de progres, tră­ind foarte bine fără Prozac, fără prezervative şi reader dolby digital de DVD.”

„A încerca să înţelegi este o sinucidere socială, în­seamnă să nu mai guşti viaţa fără să te simţi, în pofida voinţei tale, ca o pasăre de pradă şi tot­odată devoratoare de cadavre, care îşi sfîrtecă obiectele de studiu.”

” Oamenii simplifică lumea cu ajutorul lim­bajului şi al gîndirii, şi astfel au certitudini; iar a avea certitudini este cea mai mare voluptate din lume, mult mai mare decît banii, sexul şi pu­terea luate împreună. Renunţarea la inteligenţa veritabilă este preţul care trebuie plătit pentru a avea certitudini.” (Martin Page)

Reclame
Published in: on August 30, 2010 at 17:33  Comments (4)  

The URI to TrackBack this entry is: https://llollitta.wordpress.com/2010/08/30/m-am-hotarat-sa-devin-prost/trackback/

RSS feed for comments on this post.

4 comentariiLasă un comentariu

  1. […] M-am hotarat sa devin prost Mon Aug 30, 2010 18:33 pm “Creştinii au mare noroc că sînt de foarte tineri puşi în gardă împotriva riscului inteligenţei; ei vor şti, toată viaţa, să se ferească de ea. Fericiţi cei săraci cu duhul.” “Dacă natura n-ar fi mutilat pe nimeni, dacă tiparul ar fi fost de fiecare dată fără cusur, omenirea ar fi rămas o specie de proto-hominizi, […] […]

  2. citit cartea acum ceva vreme si mi-a placut mult…alte impresii apropo de carte nu mai las acum ca sunt obosit:)

  3. Ma bucur tare mult ca ai citit cartea. Vezi? De multe ori avem gusturi asemanatoare. Ma gandesc ca ti-a placut, daca ai citat fragmente din ea 🙂

  4. uai, ce carte misto!


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s