Cronici martiene

„Noi, pământenii, avem talentul de a distruge tot ce e mare şi frumos. Singurul motiv pentru care n-am instalat tarabe cu crenvurşti în templul egiptean de la Karnak este pentru că nu era la îndemână şi n-avea nici un beneficiu comercial deosebit. Iar Egiptul e doar o mică părticică din Pământ.”

„Asta e greşeala pe care am făcut-o noi când a apărut Darwin. I-am îmbrăţişat, pe el, pe Huxley şi pe Freud, cu zâmbetul pe faţă. Apoi ne-am dat seama că Darwin şi religiile noastre nu erau compatibile. Sau, cel puţin, aşa am crezut. Am fost proşti. Am încercat să-i clintim pe Darwin, Huxley şi Freud. Nu s-au mişcat prea mult. De aceea, ca idioţii, am încercat să dărâmăm religia. Am reuşit destul de bine. Ne-am pierdut credinţa şi ne-am învârtit, întrebându-ne care este scopul vieţii. Dacă arta nu era decât răbufnirea frustrată a dorinţei, la ce era bună viaţa? Credinţa ne răspunsese mereu la toate întrebările. Totul a fost însă măturat odată cu Freud şi Darwin. Am fost şi continuăm să fim o rasă pierdută.”

„Marţienii au descoperit secretul vieţii de la animale. Animalul nu-şi pune întrebări despre viaţă. El trăieşte. Scopul vieţii lui este viaţa; el se bucură şi se desfată de viaţă.”

(Ray Bradbury)

Reclame
Published in: on mai 28, 2010 at 14:03  Comments (2)  
Tags: ,

The URI to TrackBack this entry is: https://llollitta.wordpress.com/2010/05/28/cronici-martiene/trackback/

RSS feed for comments on this post.

2 comentariiLasă un comentariu

  1. wb 🙂

  2. E o greseala sa incerci sa darami traditile si religia. Nu sunt de acord cu ideea conform careia „noi pamantenii distrugem tot ce e mare si frumos” Noi suntem „lumina lumii”-asa spune Biblia. Imi place sa cred ca oamenii sunt mai mult buni decat rai, ca mai mult construiesc decat distrug. Consumam mult, aici e problema si deja resursele sunt insuficiente. Depinde de noi sa lasam ceva in urma si copiilor nostri.


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s