J’aime l’érotisme

Delimitari fine, de joc dansat pe fire subtiri si taioase. Intre sexual si erotic. M-am dus la dictionar. Si m-am intors dezamagita. Pentru mine erotic nu inseamna neaparat “de dragoste”. N-are treaba una cu alta. Poate doar senzualul se mai salveaza. Dar nici acolo prea mult.

Erotismul mi se pare perversiunea cea mai rafinata si in acelsi timp cea mai inocenta. N-ai cum sa-l gusti daca nu stii cu adevarat ce-ti poate oferi sexualitatea. Dar e dincolo de ea. O incepe si o duce mult mai departe, pe culmi nebanuite. Sau mai bine zis ii deschide doar portile, facandu-te sa-i vezi comorile, fara a-ti arata tot in vizita ghidata ca prin muzeu. E senzatia aceea de vezi-nu vezi, te-ai freca la ochi, dar mai bine lasa, e mai interesant asa. Nu ai cum sa-l gusti decat in compania persoanelor inteligente, care stiu sa nu cada in vulgar sau in dulcegarii. Te incalzeste ca un cognac vechi, fara sa te imbete sau sa-ti provoace dureri de cap.

N-are finalitate decat in el insusi, ca un tablou sau o melodie. Poate da dependenta, insa in nici un caz depresia de dupa. Caci aici nu sunt invingatori si invinsi. Doar cunoscatori ce savureaza impreuna aromele fine ale unui fum de tigara.

Reclame
Published in: on decembrie 8, 2009 at 09:52  Comments (7)  
Tags: , ,

The URI to TrackBack this entry is: https://llollitta.wordpress.com/2009/12/08/jaime-lerotisme/trackback/

RSS feed for comments on this post.

7 comentariiLasă un comentariu

 1. eroticul este un caracter, o atitudine si un tango sublim! Erotismul este singura cale prin care te ridici asemenea fumului de tigara si te contopesti cu absolutul!

 2. frumos spus. intru totul de acord

 3. Ce ai scris tu, ma duce cu gandul la piesa Erotica a Madonnei. Videoclipul nu imi place, dar versurile si vocea sunt frumoase 🙂

 4. 🙂 da, si eu m-am gandit la ea. dar nu mi se parea reprezentativa pentru ceea ce inseamna erotismul din punctul meu de vedere

 5. dincolo de miscare este stare si pana la urma miscarea din erotism este doar o manifestare a unei stari. Un sublim comportamental ca urmare a unei experiente mentale proprii raportate la o persoana exterioara. Adica din interactiunea emotional-afectiva, instinctuala, poate primara, se dezvolta un comportament ce „hraneste” iar interiorul fiecaruia din noi.

 6. ” In realitate, marii senzuali
  doar daca sunt subdezvoltati
  din punct de vedere intelectual,
  se multumesc cu voluptati primitive;
  daca au insa o inteligenta peste medie
  ajung in mod necesar, inevitabil
  sa caute placerile spiritului, si nu
  din noblete ori din vreo inteleapta
  acceptare a ascezei, ci pur si simplu
  pentru ca aceste placeri
  sunt cele mai mari.”

 7. multumesc pentru ca esti in rezonanta cu cele spuse si gandite de mine. Ca urmare dincolo de faptic este mental, dincolo de eros este traire!


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s