Contradictii

Cica au mai dat de una care a fost inchisa vreo 20 de ani intr-un buncar, fara alt contact cu lumea decat tatal care ii era si sot. Si s-a revoltat Austria cand si-a dat seama ce indivizi o alcatuiesc.

Eu ma intrebam insa altceva. Pentru celelalte femei, cele care nu sunt inchise neaparat intr-un buncar sau in beci, dar sunt oricum constranse sa traiasca intre patru pereti pentru perioade lungi de timp, din motive de dragoste pentru fii sau sot sau parinti bolnavi sau mai stiu eu ce alt motiv, cine  se razvrateste? Ca nici acolo nu e, de cele mai multe ori, alegere libera. E adevarat ca poate nu exista constrangeri fizice, dar cele morale pot fi infinit mai puternice.

Sau lumea asta din jurul nostru nu vede decat ceea ce e scris cu litere de neon iar restul, chiar daca e mai grav, nu are importanta? Nu numai ca nu se revolta sau nu ajuta, ba chiar au inconstienta de a exclama din cand in cand cu o figura nevinovata: “dar de ce nu pleaca?”

Asa cum ma intrebam eu auzind ca o femeie in puterea varstei putea fi agresata fizic de un barbat de peste 70 de ani: “de ce nu s-a razvratit? E imposibil sa nu fi avut un moment de slabiciune acel barbat, in care sa fi lasat jos garda. Daca voia intr-adevar, reusea sa scape!” Dar poate ca nu e chiar asa… Poate nu voia, poate oricum nu cunostea pe lumea asta pe altcineva si tot universul ei era acolo. Si-atunci?!

Reclame
Published in: on martie 17, 2009 at 20:15  Comments (2)  

The URI to TrackBack this entry is: https://llollitta.wordpress.com/2009/03/17/contradictii/trackback/

RSS feed for comments on this post.

2 comentariiLasă un comentariu

  1. E adevarat ca unele nu pleaca din lasitate, dependenta, obisnuinta, teama. E greu sa te rupi. Inteleg asta. Nu inteleg pe cele care suporta violenta si inselat ani in sir. In rest, fiecare situatie are specificul ei, greutatile si complexele ei, e usor sa acuzi, devine complicat sa fii empatic.
    Ai citit „Colectionarul” de Fowles?

  2. nu l-am citit. o sa-l caut. multam de recomandare


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s